Carnea tocata se macina inca o data.1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina)Felia de paine sa inmoaie in apa, apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.

Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper, apoi amestecam bine compozitia.

Lasam 15 minute, deoparte, sa se intrepatrunda aromele.

Formam chiftelutele, le dam forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.

Spanacul fiert il dam prin blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea 2-3 clocote.

Faina o amestecam cu smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care se poate stinge focul sub spanac.

Servim spanacul cu chiftelutele coapte.