Tocati marunt ceapa, usturoiul si telina, puneti totul intr-o tigaie cu putin ulei de masline si caliti putin. Adaugati merluciul taiat in bucatele, ardeiul iute si rosiile taiate in fasii, caliti alte 5 minute. Adaugati sare si piper, amestecati si mai coaceti cam 5 minute... oricum pana cand pestele este gata. Daca folosti rosii proaspete, tineti pe foc pana scade apa lasata de rosii... dar nu prea mult! Tocati patrunjelul si amestecati-l cu pesmetul si putin ulei. Rumeniti la foc mic pesmetul, pana devine usor auriu. Fierbeti pasta in apa cu sare, scurgeti-o si puneti-o in tigaia cu sosul de peste, adaugand putina apa in care a fiert. Pastele nu trebuie sa fie prea uscate. Amestecati bine si la sfarsit presarati putin din pesmetul cu patrunjel.

Tocati marunt ceapa, usturoiul si telina, puneti totul intr-o tigaie cu putin ulei de masline si caliti putin. Adaugati merluciul taiat in bucatele, ardeiul iute si rosiile taiate in fasii, caliti alte 5 minute. Adaugati sare si piper, amestecati si mai coaceti cam 5 minute... oricum pana cand pestele este gata. Daca folosti rosii proaspete, tineti pe foc pana scade apa lasata de rosii... dar nu prea mult! Tocati patrunjelul si amestecati-l cu pesmetul si putin ulei. Rumeniti la foc mic pesmetul, pana devine usor auriu. Fierbeti pasta in apa cu sare, scurgeti-o si puneti-o in tigaia cu sosul de peste, adaugand putina apa in care a fiert. Pastele nu trebuie sa fie prea uscate. Amestecati bine si la sfarsit presarati putin din pesmetul cu patrunjel.