Detalii Sarmale in varzã dulce á Ramona
Ingrediente:
2 verze medii,
otet,
sare groas 200 gr,
bacon m cinat,
500gr,
carne f r gr sime de porc m cinat ,
100 gr,
carnat optional2 morcovi rasi1 aredei mic rosu tocat2 cepe tocate1 pahar orezCondimente pt,
sarmale:m rar,
cimbru,
piper,
vegeta,
boia dulce,
foi dafin m cinat,
Bulion,
ulei
Se op reste varza in ap cu sare groas si otet.
Se strecoar .
Se pune la c lit ceapa in ulei,apoi morcovii si ardeiul.
Se las putin,apoi se adaug carnea si baconul,se las pan i-si schimba culoarea.
Se pune orezul,si se condimenteaz,se pune putin bulion.
Se ia de pe foc si se las putin la r cit.
Intre timp aranj m foile de varz .
Se ia fiecare foaie de varz si se umple.
In oala in care vor fierbe sarmalele,se pune un strat de varz tocat,foi intregi cum v place....care are m rar proasp t sau cimbru poate pune,eu nu am decat pliculete seci din Romania:((Se pune un rand de sarmale,felii de carnat,varz apoi alt rand de sarmale...la urm bulion,ap cat s acopere,deasupra obisnuiesc s pun o farfurie adanc .
Le fierb la foc mic.
De data asta nu am pus zeama in care am op rit varza,asa ii plac sotului.
Aceste sarmale sunt foarte p c toase,mai ales c le termin tot timpul seara,nu pot rezista tentatiei....
Cand eram acas le f ceam cu varz murat,asa sunt pe gustul meu!numai din ceap,carne si orez si erau cele mai bune din lume,mai ales c le f ceam pe cuptor la foc mic.
Poft bun !