Se op reste varza in ap cu sare groas si otet.

Se strecoar .

Se pune la c lit ceapa in ulei,apoi morcovii si ardeiul.

Se las putin,apoi se adaug carnea si baconul,se las pan i-si schimba culoarea.

Se pune orezul,si se condimenteaz,se pune putin bulion.

Se ia de pe foc si se las putin la r cit.

Intre timp aranj m foile de varz .

Se ia fiecare foaie de varz si se umple.

In oala in care vor fierbe sarmalele,se pune un strat de varz tocat,foi intregi cum v place....care are m rar proasp t sau cimbru poate pune,eu nu am decat pliculete seci din Romania:((Se pune un rand de sarmale,felii de carnat,varz apoi alt rand de sarmale...la urm bulion,ap cat s acopere,deasupra obisnuiesc s pun o farfurie adanc .

Le fierb la foc mic.

De data asta nu am pus zeama in care am op rit varza,asa ii plac sotului.

Aceste sarmale sunt foarte p c toase,mai ales c le termin tot timpul seara,nu pot rezista tentatiei....

Cand eram acas le f ceam cu varz murat,asa sunt pe gustul meu!numai din ceap,carne si orez si erau cele mai bune din lume,mai ales c le f ceam pe cuptor la foc mic.

Poft bun !