Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare. Aluat: Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati. Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Tapetati tava cu hartie de copt. Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali. Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati. Umplutura: Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse. Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati. Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune. Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste. Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati.

Injumatatiti prunele fara samburi si presarati-le cu scortisoara si eventual cu zahar daca sunt mai acrisoare. Aluat: Amestecati repede doar cat sa se omogenizeze, untul rece taiat bucatele cu faina, adaugati oul, apoi restul ingredientelor, fara sa framantati. Daca aluatul nu se leaga puteti adauga 1-2 linguri apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min. Tapetati tava cu hartie de copt. Intindeti o foaie de aluat pe masa infainata si captusiti cu ea o forma rotunda cu pereti detasabili (26-28 cm), inclusiv peretii laterali. Presarati aluatul, inainte de a pune prunele, cu pesmet sau biscuiti macinati. Umplutura: Repartizati uniform jumatatile de prune foarte bine scurse. Separat, frecati spuma galbenusurile cu zahar, apoi adaugati smantana, amidonul sau praful de budinca, lichiorul si omogenizati. Inglobati albusurile batute spuma tare cu 1 praf de sare si turnati peste prune. Dati la cuptorul preancalzit circa 45 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, iar crema de smantana capata fermitate si se aureste. Lasati sa se raceasca complet, apoi feliati. Prajitura se poate face cu orice fel de fruct care sa nu aiba / lase multa zeama.