Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si ca ingredient si ca mod de preparare).

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate:faina,zaharul,cacaua,scortisoara,cuisoare,praf de copt;se amesteca bine,apoi,se pun celelalte ingrediente:oul,uleiul,gemul,laptele si bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie);se amesteca bine(cu telul),sa nu aiba cocoloase,apoi,compozitia se strecoara si se pune intr-o tava unsa cu unt(margarina) si tapetata cu faina;tava de cca 28/20.

Eu,strecor compozitia,direct in tava.

Se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 35 minute;pe urma,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca(nu in frigider) cam o ora si jumatate.

Dupa aceea,prajitura(rece) se unge cu cca 3 linguri de gem(daca gemul e tare,il inmuiem,putin,pe foc);prajitura se poate unge cu gem in tava,in care s-a copt,sau se poate scoate din tava;cum vreti.

Peste gem,se pune glazura:zaharul pudra cu cacaua si laptele;cind fierb si zaharul e topit,se pune untul;se amesteca tot timpul,pina ce compozitia se omogenizeaza;pe urma,se ia de pe foc si se mesteca tot timpul,sa se raceasca,putin(sa putem intinde glazura,dar sa nu fie f.fluida).

Dupa ce punem glazura peste gem,o intindem,cu o lingura.

Aceasta glazura,nu se intareste;daca vrem o glazura mai tare,folosim ciocolata topita.

Prajitura se da la rece(se poate frigider) cca o ora(sa se raceasca glazura),apoi o taiem in patrate de cca 4/4 cm,dupa care,se serveste.