Cartofii se curata si se taie cubulete . Varza se taie fasii subtiri . Morcovul se curata si se taie rondele mici . Telina se curata si se taie in doua . Patrunjelul verde se toaca marunt . Mazarea, varza, morcovul, patrunjelul si telina se pun la fiert in apa cat sa acopere ingredientele . Vom adauga o lingura de ulei de masline peste compozitie si vom lasa sa fiarba pana se inmoaie toate ingredientele, amestecand din cand in cand . Oala va fi acoperita in tot acest timp . Cand ingredientele s-au inmuiat vom adauga cartofii, completand cu apa dupa cat dorim sa fie ciorbita de deasa . Cand au fiert cartofii, se adauga bulionul, se lasa sa fiarba cateva minute . Intre timp amestecam smantana cu galbenusul de ou si pentru a nu se taia cand o punem in zeama fierbinte, vom adauga cateva linguri de lichid din oala peste smantana si ou . Vom amesteca pentru omogenizare si abia dupa ce am adus smantana la o temperatura apropiata de cea a ciorbitei, o vom deserta in oala, amestecand continuu . Facultativ, se poate acri cu bors sau zeama de varza . Aceasta este o reteta lejera, ideala pentru o dieta sanatoasa . Pofta buna !