Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.

Curatati si puneti la fiert cartofii in 700 ml apa fierbinte, la foc mic, 8-10 minute. Scurgeti cartofii si lasati-i sa se racoreasca putin. Eu pun in apa in care fierb cartofii 1 lingurita de zahar si putina sare.

In timp ce fierb cartofii, amestecati intr-un castron uleiul si condimentele, apoi ungeti bine cu acest amestec feliile de cotlet. Ungeti si cartofii (cu o pensula de patiserie) cu baitzul ramas.

Puneti pe gratarul de jos al cuptorului cartofii, pe gratarul superior asezati feliile de cotlet. Setati cuptorul la 25 minute si 175 grade Celsius. Aveti grija sa nu stropiti sticla cu apa, iar cablul electric sa fie agatat mai sus, ca sa nu atinga cuptorul.

Ridicati capacul si asezati-l pe o suprafata sigura (faianta, lemn), intoarceti cu grija fripturile, inchideti capacul si setati la inca 10-15 minute, depinde de cat de rumenite vreti sa fie friptura si este gata.

Decorati platoul cu verdeata, peperoni, castraveti murati, morcovi glasati sau murati, etc. Pofta buna.