Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu daca stii cum s-o prepari: gratinata la cuptor, pane, prajita cu usturoi, supa crema, pasta picanta cu usturoi sau natur cu sos bechamel.

Desfaceti conopida in buchetele si puneti-o la fiert in aburi impreuna cu morcovul curatat si feliat si bucatele de dovlecel si ceapa. Dupa cateva minute ridicati capacul si presarati baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba in aburi inca 15-20 minute, pana este moale.

Preparati sosul din unt, faina si dupa ce le amestecati usor pe foc turnati zeama ramasa in vasul de fiert in aburi, amestecand energic cu un tel micut. Dupa 2-3 minute dregeti gustul cu boia, sare, piper, zahar si adaugati mararul tocat. Veti obtine un sos putin roz cu gust de conopida si marar. Cine doreste poate sa dreaga sosul cu o lingura de smantana, eventual cu una-doua lingurite de otet.

Rasturnati conopida peste sos fara sa amestecati. Asezati pe farfurii buchetele de conopida, felii de morcov si imbracati-le in sos. Decorati cu patrunjel sau spanac si felii de peperoni.

Se poate servi ca fel principal sau ca garnitura. Pofta buna.