Aluat: Se amesteca drojdia,apa si zaharul si se lasa la dizolvat 30 de minute. Se pune intr-un bol amestecul de mai sus se adauga uleiul si faina. Se framanta pana se obtine un aluat compact tare, care se lasa la dospit timp de jumatate de ora. Acest aluat se va impartii in 4.

Sosul: Se incalzeste uleiul in care se adauga cateii de usturoi zdobiti impreuna cu ceapa si sarea. Se lasa la prajit pana ceapa devine sticloasa, se sting cu vinul si se completeaza cu rosiile apoi se adauga mirodeniile. Se fierbe aprox. 15 min la foc mediu.

In functie de tava se intinde aluatul( eu am folosit tavi de pizza si au iesit 4 portii), se tapeteaza tava cu ulei si faina. Dupa ce am pus aluatul in tava l-am uns cu 2-3 linguri de sos, am adaugat pentru fiecare tavita cate 3 felii de sunca,masline,ciuperci,5 felii de rosii taiate subtiri din rosia intreaga si apoi am ras cascaval deasupra din abundenta.

Se incinge cuptorul la 220 grade aprox. 15 min dupa care se introduce pizza tinm de 20-25 min.