Puiul se spala si se portioneaza.

Ungem carnea cu ulei,cam 2 lg,dupa care condimentam.

Masam carnea bine ca sa uniformizam condimentul si lasam la macerat min 2 ore,poate fi lasat pana la 12 ore. In 5 linguri de ulei prajim carnea uniform pana ce capata o culoare aurie.

Dupa ce s-a prajit o luam din oala si o pastram la cald. In uleiul ramas prajim ceapa,ardeiul si patrunjelul tocate foarte marunt.

Cand s-au inmuiat adaugam pasta de rosii diluata intr-o canita de apa(s-au bulionul).

Cand incepe sa fiarba adugam puiul adaugand sare piper si putin condiment.

Fierbem totul sub capac cam 15 min. Se pune orezul mestecand cu o lingura sa se omogenizeze dupa care adaugam supa de carne. Se fierbe la foc mic pana ce orezul e facut aldente,cam 15 min(in functie de ce fel de orez folositi)dupa care oprim focul. La final orezul trebuie sa aiba putin lichid deasupra. Punem capacul si mai lasam cam 15 min astfel orezul v-a absorbi restul lichidului si v-a fi facut perfect. Il putem servi cu o muratura de gogosari s-au picarela.