Detalii Vegeta Facuta in Casa
VEGETA facuta in casa: Ia sa va scot eu din dulciuri ca prea-mi faceti di ciuda! Fiindca folosim adesesa vegeta, m-am gandit sa va zic si voua cum fac eu produsul asta in casa, fara glutamat. potentiatori, stabilizatori si alte sarbatori de-astea, prea sarate, prea colorate si pe ici colo cate-o leguma singuratica, ratacita printre E - uri Faceam chiar si cand nu aveam uscator de fructe si legume, in cuptorul clasic, la foc minim si usa intredeschisa: intr-o noapte erau gata! Acum imi este mult mai usor: aparatul mentine ce-i mai important in legume si fructe: vitaminele (fiindca le usuca mult mai repede) si culoarea vie (e importanta si ea, la urma urmei... ) Pentru supe fac acum, in luna asta, cand apar primii morcovi romanesti (cei cu radacina rotunjita si nu cei care vor invada piata ceva mai incolo - cu radacina ascutita - acestia sunt derivate ale morcovului furajer: nu sunt atat de dulci precum ceilalti si au un miros pregnant, aparte, de morcov parat. Proportia o alegeti voi, dar eu, din experienta, fac asa: la 1 kg de morcov pun 1/2 albitura (patrunjel, telina si pastarnac), o legatura de frunze de patrunjel si una de telina verde. Le spal, le zvant si le dau prin razatoare. Albitura si mai ales telina o stropesc imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (n-aveti grija, nu se va simti in produsul final - glutamatul contine acid citric sintetic - noi folosim lamaie) In 7-8 ore ele se usuca si le puteti sfarama in maini (asa fac eu) sau da prin rasnita. Fac si eu cateva rasnite, pt. supe creme, dar restul le las asa cum le sfaram (cat sunt inca crocante - calde) mi se par mai frumoase in supe ori sosuri. Puteti aduga tot ce doriti: eu pt. ciorbe fac vegeta mai pe la toamna, cand ardeii, gogosarii, capiile si rosiile sunt mai ieftine... Daca va ganditi la sanatatea voastra, spor la treaba!VEGETA facuta in casa: Ia sa va scot eu din dulciuri ca prea-mi faceti di ciuda! Fiindca folosim adesesa vegeta, m-am gandit sa va zic si voua cum fac eu produsul asta in casa, fara glutamat. potentiatori, stabilizatori si alte sarbatori de-astea, prea sarate, prea colorate si pe ici colo cate-o leguma singuratica, ratacita printre E - uri Faceam chiar si cand nu aveam uscator de fructe si legume, in cuptorul clasic, la foc minim si usa intredeschisa: intr-o noapte erau gata! Acum imi este mult mai usor: aparatul mentine ce-i mai important in legume si fructe: vitaminele (fiindca le usuca mult mai repede) si culoarea vie (e importanta si ea, la urma urmei... ) Pentru supe fac acum, in luna asta, cand apar primii morcovi romanesti (cei cu radacina rotunjita si nu cei care vor invada piata ceva mai incolo - cu radacina ascutita - acestia sunt derivate ale morcovului furajer: nu sunt atat de dulci precum ceilalti si au un miros pregnant, aparte, de morcov parat. Proportia o alegeti voi, dar eu, din experienta, fac asa: la 1 kg de morcov pun 1/2 albitura (patrunjel, telina si pastarnac), o legatura de frunze de patrunjel si una de telina verde. Le spal, le zvant si le dau prin razatoare. Albitura si mai ales telina o stropesc imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze (n-aveti grija, nu se va simti in produsul final - glutamatul contine acid citric sintetic - noi folosim lamaie) In 7-8 ore ele se usuca si le puteti sfarama in maini (asa fac eu) sau da prin rasnita. Fac si eu cateva rasnite, pt. supe creme, dar restul le las asa cum le sfaram (cat sunt inca crocante - calde) mi se par mai frumoase in supe ori sosuri. Puteti aduga tot ce doriti: eu pt. ciorbe fac vegeta mai pe la toamna, cand ardeii, gogosarii, capiile si rosiile sunt mai ieftine... Daca va ganditi la sanatatea voastra, spor la treaba!