Preparare foi: Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.
Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.
Apoi faina pana iese un aluat potrivit. Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina. Preparare crema: Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina. Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.
Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min. Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider. Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult). Pastrati cateva linguri de crema pt decor! Asamblare: Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.
Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema. Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu friscaPreparare foi: Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma.
Se adauga uleiul,laptele,praful de copt si esenta.
Apoi faina pana iese un aluat potrivit. Se imparte aluatul in 6 parti egale care se coc pe dosul tavii tapetata cu faina. Preparare crema: Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina. Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.
Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min. Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider. Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult). Pastrati cateva linguri de crema pt decor! Asamblare: Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.
Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema. Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca