Detalii Pui in vin fiert à la Delad
Ingrediente:
( adica,
la moi !)Ingrediente : 1 piept mare de pui cu os sau 2 mici,
2 pulpe mari,
5 catei de usturoi,
400 ml vin rosu sec,
1 lingurita miere albine,
1 lingurita scortisoara,
4 cuisoare,
1 lingurita zahar brun,
piper,
sare,
2 lingurite boia de ardei dulce,
1 lingura ulei de masline,
1 lingurita busuioc,
o foaie de dafin
se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in etichete Bucatarie franceza - Cuisine dEug nia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prepara o marinata din : 200 gr vin, miere, sare, piper, busuioc, ulei. Se pune carnea de pui in marinata si se da la rece pentru cel putin o ora. Se fierbe vinul : 200 gr vin, scortisoara, cuisoarele, zaharul brun. Se lasa sa se raceasca. Intr-un vas de yena se aseaza carnea de pui si sosul format din marinata amestecata cu vinul fiert. Se acopera vasul cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute dupa care se indeparteza foaia de aluminiu si se mai lasa 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de praz gratinat. (vezi reteta in etichete Bucatarie franceza - Cuisine dEug nia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com ) ! Ca ornament : rosii cherry si frunze de morcov.