Detalii Trigoane cu Carne si Sos Grecesc
Ingrediente:
Pentru foi: 250 gr faina,
1 lingurita de sare,
2 linguri ulei,
110 ml apa calda Pentru umplutura: 250gr carne de vita fiarta,
2 cepe (una alba si una rosie) ,
2 catei de usturoi,
ardei gras rosu,
2 frunze de stevie,
1 lingura suc de lamiae,
1 lingura bulion,
condimente (piper alb,
cimbru,
rozmarin,
boia dulce,
boia iute - in total o lingura rasa de condimente) sare Pentru sos: 100 gr castravete proaspat,
250 ml iaurt dietetic,
1 catel de usturoi,
sare,
cateva cubulete ardei gras rosu pentru ornate (eventual putina menta uscata sau proaspata) ,
Mai este nevoie de: ulei pentru prajit si un ou
Foile: 1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta. 2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore. Umplutura: 1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui. 2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele. 3. Se stinge totul cu zeama de lamiae. 4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa. 5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul. Asamblare: 1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat.. 2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat. 3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca. 4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu). Sosul: 1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute. 2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa. 3. Se tine sosul la frigider pana la servire. 4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata.
Foile: 1. Se amesteca faina cu sare, se adauga 2 linguri de ulei sic ate putin apa calda si se framanta. 2. Aluatul se infasoara in folie si se da la frigider pentru 2 ore. Umplutura: 1. Se calesc ceapa si usturoiul (tocate fin) in 3 linguri ulei de floarea soarelui. 2. Se adauga stevia (fideluta), ardeiul gras (cubulete fine) si condimentele. 3. Se stinge totul cu zeama de lamiae. 4. Se adauga carnea (taiata cubulete potrivite), 150ml apa si se lasa sa fiarba fara capac pana se evapora toata apa. 5. Se adauga bulionul si se lasa sa se raceasca totul. Asamblare: 1. Se imparte aluatul in doua parti. Fiecare parte se intinde 20x42cm si se taie din fiecare fasii de 20x6cm. Vom avea aproximativ 14 fasii in final, rezultate din intregul aluat.. 2. In dreptul capatului de sus al fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita de umplutura. Marginile de aluat se pliaza in diagonala deasupra umpluturii si fasia se impatureste pe diagonala pana la capat. 3. Ultima latura se unge cu albusul batut, ca sa se lipeasca. 4. Trigoanele se rumenesc in ulei incins sau se ung cu galbenus si se coc in cuptor pana se rumenesc frumos (foc mediu). Sosul: 1. Se da pe razatoare castravetele, se presara cu putina sare si se lasa 10minute. 2. Se stoarce castravetele si se amesteca cu iaurtul si catelul de usturoi trecut prin presa. 3. Se tine sosul la frigider pana la servire. 4. Se orneaza cu cubulete de ardei rosu si verdeata. Se inmoaie calde in sos inainte de fiecare inghititura. (Se pot incalzi inainte in cuptorul cu microunde). Pofta buna!
Etichete:
oua,
ceapa,
carne,
usturoi,
rosii,
bulion,
ardei,
faina,
ulei,
vita,
castraveti