Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara. Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat). Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere. Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos. Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte. Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor. Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.

Framantati un aluat din ingredientele enumerate pana devine elastic. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora. Intre timp caliti merele curatate, rase si stoarse, impreuna cu zahar si unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana se inmoaie si scade zeama. Lasati la racit, apoi inglobati scortisoara. Ungeti aluatul cu putin ulei si intindeti-l cu sucitorul cat puteti de mult, apoi cu mana unsa cu ulei, incepand de la mijloc spre margine, intr-o foaie cat mai subtire (eu am putut citi ziarul pus sub foaia de aluat). Ungeti-o cu ulei, presarati-o uniform cu zahar, apoi puneti pe doua margini, de-a lungul laturii, umplutura. Rulati de cateva ori pana la mijlocul foii fiecare latura ce are umplutura si detasati cele doua suluri prin taiere. Portionati fiecare sul in rulouri mai mici. Ungeti-le cu ulei si puneti-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul incins pentru 30- 40 min, la 175 grade sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos. Intre timp faceti un sirop caramel mai gros - caramelizati zaharul doar pana-si schimba culoarea, adaugati putina apa (atentie ca stropeste!) lasati pe foc pana se topeste zaharul si dati deoparte. Ungeti rulourile cu acest sirop cu 10- 15 min inainte de a fi gata, presarati-le cu zahar brun si dati din nou la cuptor. Lasati-le la racit pe un gratar inainte de servire.