Pentru ca nimic nu se arunca, totul se transforma, din carenele pieptilor de pui care au luat drumul pastramagirii, am facut o supa de oua. Uite cum vine de se duce reteta asta: punem la fiert carenele pieptilor de pui, cu sare si boabe de piper. Cand spuma se ridica la suprafata, o indepartam impreuna cu oasele de pui si punem o frunza de dafin, ceapa maruntita si lasam sa fiarba pina ceapa se dizolva (puteti pune ceapa sfert sau jumatati si s-o aruncati dupa ce si-a facut treaba). Adaugam o mana de orez, 2 linguri de Vegeta sau legume foarte fin taiate, lasam sa fiarba si cand sunt gata, micsoram focul si spargem rand pe rand oua in polonic si le dam drumul in supa fierbinte. Dupa ce am inecat si ultimul ou, stingem focul si lasam sa se coaguleze albusurile (din inertia mediului fierbinte in care se afla). Frecam intre timp un galbenus de ou cu smantana, incalzim spuma asta cu cateva linguri din supa fierbinte si-o adaugam in oala, impreuna cu o legatura de tarhon (daca nu aveti tarhon proaspat e bun si cel uscat - dar in acest caz punuti-l odata cu orezul). La sfarsit, cand supa nu mai e fierbinte, acrim cu zeama de lamaie. Este o supa a la grec, dar noi aici in Ardeal facem des supa de oua, chiar si fara oase ori carne de pui. Cand eram copii, ne placea sa spargem ouale din farfuria cu supa doar ca sa vedem cum curge galbenusul crud din albusul tare; ne amuza sa vedem cum se ingalbeneste supa...

Pentru ca nimic nu se arunca, totul se transforma, din carenele pieptilor de pui care au luat drumul pastramagirii, am facut o supa de oua. Uite cum vine de se duce reteta asta: punem la fiert carenele pieptilor de pui, cu sare si boabe de piper. Cand spuma se ridica la suprafata, o indepartam impreuna cu oasele de pui si punem o frunza de dafin, ceapa maruntita si lasam sa fiarba pina ceapa se dizolva (puteti pune ceapa sfert sau jumatati si s-o aruncati dupa ce si-a facut treaba). Adaugam o mana de orez, 2 linguri de Vegeta sau legume foarte fin taiate, lasam sa fiarba si cand sunt gata, micsoram focul si spargem rand pe rand oua in polonic si le dam drumul in supa fierbinte. Dupa ce am inecat si ultimul ou, stingem focul si lasam sa se coaguleze albusurile (din inertia mediului fierbinte in care se afla). Frecam intre timp un galbenus de ou cu smantana, incalzim spuma asta cu cateva linguri din supa fierbinte si-o adaugam in oala, impreuna cu o legatura de tarhon (daca nu aveti tarhon proaspat e bun si cel uscat - dar in acest caz punuti-l odata cu orezul). La sfarsit, cand supa nu mai e fierbinte, acrim cu zeama de lamaie. Este o supa a la grec, dar noi aici in Ardeal facem des supa de oua, chiar si fara oase ori carne de pui. Cand eram copii, ne placea sa spargem ouale din farfuria cu supa doar ca sa vedem cum curge galbenusul crud din albusul tare; ne amuza sa vedem cum se ingalbeneste supa...