Amestecati cu mixerul faina cernuta cu untul taiat cubulete, 20 g zahar si un praf de sare pana se omogenizeaza. Adaugati galbenusurile, 50 ml apa rece si framantati un aluat pe care-l impachetati in folie alimentara si-l dati la rece pentru 30 min. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti-le in foaie rodunda. Tapetati cu una din ele o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina, imbracand si peretii tavii. Puneti deasupra o hartie alba taiata rotund si peste aceasta repartizati uniform boabe de fasole uscata sau de orez. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 10 min. Scoateti tava din cuptor si inlaturati boabele de fasole si hartia. Separat, amestecati cubuletele de gutui nescurse cu zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si ghimbirul, doar inainte de intrebuintare. Turnati compozitia peste foaia coapta pe jumatate si puneti deasupra a doua foaie, taind cu un cutit surplusul de aluat ce depaseste marginile tavii. Apasati cu o furculita peste marginea aluatului pentru ca foaia de deasupra sa se lipeasca bine de cea de jos. Decupati din aluatul ramas si intins in foaie frunze. Lipiti-le pe marginea tartei si imprimati cu varful unui cutit nervurile. Intepati tarta in cateva locuri si dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce este coapta si frumos rumenita. Serviti-o calda sau rece presarata cu zahar pudra sau frisca.

Amestecati cu mixerul faina cernuta cu untul taiat cubulete, 20 g zahar si un praf de sare pana se omogenizeaza. Adaugati galbenusurile, 50 ml apa rece si framantati un aluat pe care-l impachetati in folie alimentara si-l dati la rece pentru 30 min. Impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti-le in foaie rodunda. Tapetati cu una din ele o forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina, imbracand si peretii tavii. Puneti deasupra o hartie alba taiata rotund si peste aceasta repartizati uniform boabe de fasole uscata sau de orez. Dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 10 min. Scoateti tava din cuptor si inlaturati boabele de fasole si hartia. Separat, amestecati cubuletele de gutui nescurse cu zaharul ramas, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, scortisoara si ghimbirul, doar inainte de intrebuintare. Turnati compozitia peste foaia coapta pe jumatate si puneti deasupra a doua foaie, taind cu un cutit surplusul de aluat ce depaseste marginile tavii. Apasati cu o furculita peste marginea aluatului pentru ca foaia de deasupra sa se lipeasca bine de cea de jos. Decupati din aluatul ramas si intins in foaie frunze. Lipiti-le pe marginea tartei si imprimati cu varful unui cutit nervurile. Intepati tarta in cateva locuri si dati la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce este coapta si frumos rumenita. Serviti-o calda sau rece presarata cu zahar pudra sau frisca.