Fructele se curata, se spala si se urmeaza instructiunile de pe plic. Am pus mai putin Gelfix ca e suficient.

La prima reteta, am avut 4 kg de cirese si restul afine congelate si niste visine, ca m-am gandit ca nu va fi prea gustoasa numai din cirese. Afinele au fost din congelator.

Am zdrobit fructele cu blenderul.

Varianta a 2-a am facut-o ieri, au aparut deja afinele si ciresele au fost foarte coapte si dulci. Am pus niste caise si se simte o aroma subtila. E foarte buna. Am lasat fructele intregi, am pus zaharul peste ele si am lasat 1 ora sa se dizolve, amestecand din cand in cand. Am fiert 30 de minute la foc mic sa se topeasca bine zaharul, am pus apoi Gelfix amestecat cu niste zahar, am fiert inca 7 minute de cand a inceput sa clocoteasca.

La ambele retete am pus in borcane sterilizate, calde, am intors borcanele 10 minute cu capacul in jos. Am acoperit cu patura pana a doua zi.

Ambele variante sunt foarte bune.