Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se raceasca putin apoi decojiti usturoiul.

Inmuiati ardeiul iute fara seminte in apa fiarta, pentru 15 minute, scurgeti, apoi dati la blender impreuna cu zaharul, otetul, usturoiul, ceapa, sare si piper, obtinand un sos.

Incingeti gratarul. Ungeti fiecare file cu sos si lasati pe gratar 8 minute.

Intre timp, amestecati zeama de lima cu smantana.

Taiati capetele fasolei verde si puneti la foc in apa fierbinte cu sare pentru fix 3 minute, scurgeti bine si puneti in apa cu gheata pentru alte 3 minute. Scurgeti foarte bine, amestecati cu ceapa rosie taiata marunt, sare si cativa stropi de otet.

Asezati fasolea pe o farfurie, deasupra puneti somon, sos de smantana si presarati coriandru tocat marunt.