Deci, cele 10 galbenusuri se freaca spumos cu cele 10 linguri de zahar, se adauga apoi faina amestecata cu nuca. Se incorporeaza. Se bat cele 10 albusuri bine de tot, apoi se adauga peste compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare, incet sa nu spargem prea tare spuma. O sa fie putin mai dificil pana se mai lasa compozitia de oua. Se pregateste din timp forma de tort, se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie, care a fost in prealabil decupata dupa forma tavii (cercul care formeaza baza si fasia lunga care se va lipi pe peretii tavii). Se coace la foc moderat. In timp ce blatul se coace, pregatim crema in felul urmator:untul moale se amesteca cu pireul de castane si cu esenta de rom dupa gust. SE pune deoparte. Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor, lasam in forma cateva minute, pana se racoreste putin, apoi, il scoatem pe un gratar la racit. Dupa ce este rece, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul pregatit in felul urmator: Se pune apa la fiert (aprox 100-150 ml) cu zaharul (aprox. 4 linguri). Se fierbe cateva minute (10), se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si esenta de rom. Se raceste, apoi se insiropeaza foile pe rand. La asamblarea tortului, tinem cont de ordinea in care asezam feliile. Partea care a fost deasupra cand am scos blatul din cuptor, va fi fundul tortului si partea care a fost pe fundul tavii va fi partea de sus a tortului (vom avea o suprafata dreapta, neteda, care se poate decora perfect si arata frumos). Se umplu feliile cu crema, se imbraa cu un strat subtire de crema si exteriorul tortului, se da la rece putin, cam pana se intareste crema. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa dorinta Se mananca cu frisca din belsug si cu multa placereDeci, cele 10 galbenusuri se freaca spumos cu cele 10 linguri de zahar, se adauga apoi faina amestecata cu nuca. Se incorporeaza. Se bat cele 10 albusuri bine de tot, apoi se adauga peste compozitia de oua si se amesteca prin rasturnare, incet sa nu spargem prea tare spuma. O sa fie putin mai dificil pana se mai lasa compozitia de oua. Se pregateste din timp forma de tort, se unge cu ulei, se tapeteaza cu hartie, care a fost in prealabil decupata dupa forma tavii (cercul care formeaza baza si fasia lunga care se va lipi pe peretii tavii). Se coace la foc moderat. In timp ce blatul se coace, pregatim crema in felul urmator:untul moale se amesteca cu pireul de castane si cu esenta de rom dupa gust. SE pune deoparte. Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor, lasam in forma cateva minute, pana se racoreste putin, apoi, il scoatem pe un gratar la racit. Dupa ce este rece, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul pregatit in felul urmator: Se pune apa la fiert (aprox 100-150 ml) cu zaharul (aprox. 4 linguri). Se fierbe cateva minute (10), se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si esenta de rom. Se raceste, apoi se insiropeaza foile pe rand. La asamblarea tortului, tinem cont de ordinea in care asezam feliile. Partea care a fost deasupra cand am scos blatul din cuptor, va fi fundul tortului si partea care a fost pe fundul tavii va fi partea de sus a tortului (vom avea o suprafata dreapta, neteda, care se poate decora perfect si arata frumos). Se umplu feliile cu crema, se imbraa cu un strat subtire de crema si exteriorul tortului, se da la rece putin, cam pana se intareste crema. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa dorinta Se mananca cu frisca din belsug si cu multa placere