Detalii Musaka cu Besamel
Ingrediente:
8-9 vinete,
4-5 cartofi,
3 cepe mari uscate,
1 kg carne de vita tocata,
1 cana suc de rosii,
1 cana ulei,
1/2 lingurita nucsoara,
1/2 lingurita scortisoara,
sare,
piper,
Pentru besamel: 10 linguri rase faina,
1 litru lapte,
2 linguri unt,
2 galbenusuri,
sare ,
piper alb,
branza rasa (pecorino,
parmezana)
Vinetele le taiem felii(1 cm), le saram si le lasam o ora . Dupa o ora le spalam si le asezam pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptor la grill pe ambele parti. Cartofii ii curatam si ii taiem felii ca la cipsuri dar nu la fel de subtiri, ii prajim in ulei si-i scoatem pe hartie de bucatarie. Ceapa o dam prin razatoare, o punem la calit impreuna cu uleiul. Carnea o amestecam cu 1/2 cana apa si o adaugam peste ceapa, lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi sucul de rosii, sarea, piperul, scortisoara si nucsoara. Lasam sa fiarba pana nu mai are deloc zeama. Besamelul: punem laptele la fiert dar mai oprim o cana. Intr-un bol amestecam faina cu cana cu lapte pana se face o crema fara cocoloase. Apoi o turnam peste laptele care intre timp sa incalzit bine, amestecam tot timpul pana se intareste si incepe sa fiarba. Totul se face la foc mic. Dam de pe foc si adaugam galbenusurile, sarea, piperul alb si untul. Intr-un pirex uns cu unt asezam cartofii feliati, un strat de vinete, carnea tocata, restul de vinete, presuram cu putina branza rasa, turnam besamelul si iar punem branza rasa. Dam la cuptor la 180*C pentru o ora.
Vinetele le taiem felii(1 cm), le saram si le lasam o ora . Dupa o ora le spalam si le asezam pe un prosop de bucatarie sa se scurga bine. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptor la grill pe ambele parti. Cartofii ii curatam si ii taiem felii ca la cipsuri dar nu la fel de subtiri, ii prajim in ulei si-i scoatem pe hartie de bucatarie. Ceapa o dam prin razatoare, o punem la calit impreuna cu uleiul. Carnea o amestecam cu 1/2 cana apa si o adaugam peste ceapa, lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea. Adaugam apoi sucul de rosii, sarea, piperul, scortisoara si nucsoara. Lasam sa fiarba pana nu mai are deloc zeama. Besamelul: punem laptele la fiert dar mai oprim o cana. Intr-un bol amestecam faina cu cana cu lapte pana se face o crema fara cocoloase. Apoi o turnam peste laptele care intre timp sa incalzit bine, amestecam tot timpul pana se intareste si incepe sa fiarba. Totul se face la foc mic. Dam de pe foc si adaugam galbenusurile, sarea, piperul alb si untul. Intr-un pirex uns cu unt asezam cartofii feliati, un strat de vinete, carnea tocata, restul de vinete, presuram cu putina branza rasa, turnam besamelul si iar punem branza rasa. Dam la cuptor la 180*C pentru o ora.
Se serveste cu branza rasa deasupra si salata de rosii.
Etichete:
ceapa,
carne,
rosii,
cartofi,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
vita,
branza,
vinete,
retete pentru copii