Cernem impreuna faina, pudra de cacao, bicarbonatul si zaharul. Taiem untul bucatele. Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina. Incorporam oul cu ajutorul unei furculite. Aluatul rezultat este unul nisipos. Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!! Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult! Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa. Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l. Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm. Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul. Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga. Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga. Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm. Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect. Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute.

Cernem impreuna faina, pudra de cacao, bicarbonatul si zaharul. Taiem untul bucatele. Amestecam cu degetele untul cu amestecul de faina pana rezulta o compozitie care se aseamana cu pesmetul. La final untul nu trebuie sa se topeasca - doar sa fie omogen amestecat cu faina. Incorporam oul cu ajutorul unei furculite. Aluatul rezultat este unul nisipos. Punem lapte. Intai o jumatate de lingura. Amestecam. Punem laptele cu picatura chiar - aluatul nu trebuie sa fie moale - doar legat!!! Strangem aluatul in forma de disc, il invelim in folie alimentara si il punem la frigider 2 ore. Se poate tine si la congelator cata vreme pregatim umplutura - nu mai mult! Cat timp sta aluatul la rece amestecam toate ingredientele pentru crema. Densitatea acesteia o controlam cu cantitatea de fulgi de cocos. La final, crema trebuie sa o putem intinde cu cutitul- sa nu fie prea vascoasa. Aluatul racit il punem intr-o punga de congelator cu capacitatea de 3 l. Il intindem cu ajutorul vergelei, uniform, pe toata suprafata pungii. Va rezulta un dreptunghi gros de aprox. 5mm. Taiem punga pe o latura si la baza. Latura cealalta o lasam nedesfacuta - ne va ajuta sa rulam aluatul. Intindem umplutura uniform, deasupra aluatului, ajutandu-ne de un cutit cu lama lunga. Rulam cu ajutorul pungii desfacute, pe latura lunga. Obtinem un sul gros de aprox 5-6 cm. Infasuram bine sulul cu punga in care am intins aluatul si il tinem la congelator cateva ore - peste noapte este perfect. Din aluatul inghetat taiem rondele de 5mm grosime si le coacem la foc moale, in cuptorul preincalzit, aprox. 12-15 minute. Daca vrem sa fie mai crocante, lasam spiralele 15 minute la cuptor. Daca le vrem mai moi, le tinem la cuptor aprox 12 minute. Se pastreaza in cutie de carton, la rece (nu la frigider) aprox. 2 saptamani. Pot constitui o gustare delicioasa alaturi cu o ceasca de cafea sau lapte. Sau pot reprezenta partea crocanta intr-un desert cremos (vezi spuma de ciocolata). Pofta buna!