Detalii Spuma de Ciocolata (mousse Au Chocolat)
Tocam ciocolata si o punem separat, in doua castroane de portelan. Batem spuma albusurile cu zaharul tos. Apoi le tinem 2-3 minute pe baie de aburi, continuand sa batem bezeaua obtinuta. Luam albusurile de pe aburi. Batem smantana pentru frisca pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Punem in ciocolata taiata cate 2 linguri lapte fierbinte si punem castroanele in apa clocotita pana se topeaste ciocolata. Adaugam in ciocolata calda, pe rand, cate o lingura din albusurile batute si incorporam. Nu punem a doua lingura cu albusuri pana nu s-a incorporat bine prima. Amestecam apoi si frisca batuta. Adaugam si lichiorul si omogenizam. Repartizam spuma obtinuta in pahare sau castoane - de preferat transparente. Se tine la frigider cateva ore ca sa se raceasca bine si sa se aseze gusturile.
Tocam ciocolata si o punem separat, in doua castroane de portelan. Batem spuma albusurile cu zaharul tos. Apoi le tinem 2-3 minute pe baie de aburi, continuand sa batem bezeaua obtinuta. Luam albusurile de pe aburi. Batem smantana pentru frisca pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Punem in ciocolata taiata cate 2 linguri lapte fierbinte si punem castroanele in apa clocotita pana se topeaste ciocolata. Adaugam in ciocolata calda, pe rand, cate o lingura din albusurile batute si incorporam. Nu punem a doua lingura cu albusuri pana nu s-a incorporat bine prima. Amestecam apoi si frisca batuta. Adaugam si lichiorul si omogenizam. Repartizam spuma obtinuta in pahare sau castoane - de preferat transparente. Se tine la frigider cateva ore ca sa se raceasca bine si sa se aseze gusturile. Serviti cu fursecuri crocante alaturi (vezi spirale Morris). Pofta buna!