Aluat: Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura. Umplutura: Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt. Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma. Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).

Aluat: Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura. Umplutura: Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt. Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma. Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita. Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).