Detalii Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor
Ingrediente:
-10 cartofi mari -10 oua -amestec de branza din ce aveti in frigider cascaval Gouda si Cedar,
rase,
branza cremoasa Akadia,
branza proaspata de vaci,
branza de burduf,
crema de branza- Fromage Frais,
feta,
cottage cheese,
etc,
-sunca presata,
dupa gust,
optional -1 cana lapte -smantana,
dupa gust -sare -piper -pesmet Pentru crusta: -smantana -2 oua -50-100 g cascaval ras
Fierbeti cartofii spalati, in coaja, dar aveti grija sa nu se sfarme si separat, ouale tari, fiecare in apa cu sare. Feliati cartofii si ouale, curatate de coaja si puneti-le in vase separate. Amestecati in blender toate branzeturile- felurile si cantitatile raman la latitudinea voastra- impreuna cu atata lapte si smantana, incat sa rezulte o pasta legata care sa se poata turna peste cartofi. Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, asezati un strat de cartofi, imbracand inclusiv marginile. Condimentati fiecare strat de cartofi pe care urmeaza sa-l puneti cu piper si functie de cat de sarat este amestecul de branza obtinut, cu sare. Turnati peste ei, uniform, din amestecul cu branza, apoi acoperiti cu un rand de cartofi, asezati intr-un singur strat. Distribuiti pe intreaga suprafata feliile de ou, cateva linguri de smantana simpla pentru ca preparatul sa fie mai cremos, un alt rand de cartofi feliati si restul de amestec de branza. Apoi, asezati feliile de sunca presata, optional si terminati cu un rand din feliile de cartofi. Turnati o canita de lapte. Separat, bateti 2 oua cu smantana si puneti uniform peste compozitia din vas. Dati la cuptorul incins pentru 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Spre sfarsit, presarati cascavalul ras si dati din nou la cuptor sa se gratineze. Serviti fierbinte cu muraturi sau salata verde.
Fierbeti cartofii spalati, in coaja, dar aveti grija sa nu se sfarme si separat, ouale tari, fiecare in apa cu sare. Feliati cartofii si ouale, curatate de coaja si puneti-le in vase separate. Amestecati in blender toate branzeturile- felurile si cantitatile raman la latitudinea voastra- impreuna cu atata lapte si smantana, incat sa rezulte o pasta legata care sa se poata turna peste cartofi. Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, asezati un strat de cartofi, imbracand inclusiv marginile. Condimentati fiecare strat de cartofi pe care urmeaza sa-l puneti cu piper si functie de cat de sarat este amestecul de branza obtinut, cu sare. Turnati peste ei, uniform, din amestecul cu branza, apoi acoperiti cu un rand de cartofi, asezati intr-un singur strat. Distribuiti pe intreaga suprafata feliile de ou, cateva linguri de smantana simpla pentru ca preparatul sa fie mai cremos, un alt rand de cartofi feliati si restul de amestec de branza. Apoi, asezati feliile de sunca presata, optional si terminati cu un rand din feliile de cartofi. Turnati o canita de lapte. Separat, bateti 2 oua cu smantana si puneti uniform peste compozitia din vas. Dati la cuptorul incins pentru 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos rumenita. Spre sfarsit, presarati cascavalul ras si dati din nou la cuptor sa se gratineze. Serviti fierbinte cu muraturi sau salata verde.