Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.

In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.

Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept pat pentru sarmalute.

Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.

Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.

Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.

Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.

Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.

Pofta buna!