Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece. Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala. Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust. Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa. Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet. Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos. Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece. Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala. Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara (optional), dupa gust. Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa. Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet. Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos. Serviti bulgarasii din orez calzi, cu smantana (optional) sau ca garnitura.