Detalii Pui si Mix de Legume, pregatite in Bere
Ingrediente:
-pulpe superioare,
ciocanele,
piept de pui,
aripi,
dupa dorinta - 4-6 cepe,
tocate grosier -ulei de masline -sare -piper -bere blonda,
functie de cantitatea de carne folosita -1 legatura patrunjel verde,
tocat marunt -450 g mix de legume,
taiate cubulete,
proaspete sau congelate,
dupa dorinta -cartofi,
taiati cubulete,
dupa dorinta,
optional -usturoi,
dupa gust,
optional
Puneti uleiul la incins intr-un vas mai gros (cel mai bine de fonta) si prajiti carnea de pui, de jur- imprejur pana se aureste frumos si se inchid porii. Scoateti si dati deoparte. In aceeasi grasime si sosul lasat de carne, caliti ceapa tocata pana se inmoaie. In continuare puteti alege doua variante de pregatire a mancarii: 1) repuneti carnea sarata si piperata peste ceapa calita, adaugati mix-ul de legume, cubuletele de cartofi si usturoiul tocat, optional, acoperiti cu bere pana la jumatatea carnii. Lasati vasul la foc foarte mic, acoperit cu un capac, pana ce carnea este facuta pe jumatate, apoi luati capacul si continuati fierberea pana ce carnea este foarte bine facuta (se desprinde singura de os) si sosul scade. 2) turnati intr-un vas yena ceapa calita cu grasimea, asezati deasupra bucatile de carne prajite, condimentate cu sare si piper, cu mix-ul de legume printre ele, cubuletele de cartofi si usturoiul zdrobit, optional, acoperiti cu bere si dati la cuptorul incins, aproximativ 1- 1 1/2 ora sau pana ce carnea se desprinde singura de pe os si sosul scade. In ambele variante, adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti de sare si piper, dupa gust. Serviti cat este cald, alaturi de garnitura si salata ori muratura preferata.
Puneti uleiul la incins intr-un vas mai gros (cel mai bine de fonta) si prajiti carnea de pui, de jur- imprejur pana se aureste frumos si se inchid porii. Scoateti si dati deoparte. In aceeasi grasime si sosul lasat de carne, caliti ceapa tocata pana se inmoaie. In continuare puteti alege doua variante de pregatire a mancarii: 1) repuneti carnea sarata si piperata peste ceapa calita, adaugati mix-ul de legume, cubuletele de cartofi si usturoiul tocat, optional, acoperiti cu bere pana la jumatatea carnii. Lasati vasul la foc foarte mic, acoperit cu un capac, pana ce carnea este facuta pe jumatate, apoi luati capacul si continuati fierberea pana ce carnea este foarte bine facuta (se desprinde singura de os) si sosul scade. 2) turnati intr-un vas yena ceapa calita cu grasimea, asezati deasupra bucatile de carne prajite, condimentate cu sare si piper, cu mix-ul de legume printre ele, cubuletele de cartofi si usturoiul zdrobit, optional, acoperiti cu bere si dati la cuptorul incins, aproximativ 1- 1 1/2 ora sau pana ce carnea se desprinde singura de pe os si sosul scade. In ambele variante, adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti de sare si piper, dupa gust. Serviti cat este cald, alaturi de garnitura si salata ori muratura preferata.