Voi mancati atunci cand erati copii, nuci din gradina, cu paine proaspata? Eu, daaa!! Si cum am amintiri foarte placute de atunci, pentru ca imi placea foarte mult, am zis sa fac o painica cu nuci. Asa ca va las reteta mea, poate vreti si voi sa incercati. Intr-un bol se amesteca faina si sarea si se face o gropita in mijloc. Apa si laptele se amesteca si se incalzeste putin. Se adauga drojdia sfaramata si se amesteca pana se dizolva. Se adauga in gropita cu faina si se lasa sa fermenteze 10-15 min. Se amesteca pana se formeaza o coca. Se adauga untul la temperatura camerei si se framanta pana se incorporeaza definitiv. Daca este lipicioasa se pune pe masa de lucru o mana de faina si se framanta bine pana devine o coca elastica. Se adauga nucile maruntite usor, se amesteca bine cu coca si se lasa sa se odihneasca cel putin 1 1/2h. Dupa acest timp se pune din nou pe masa de lucru, se intinde usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer, se ruleaza, se unge cu oul batut si se pune intr-o tava pentru cuptor unsa cu putin unt. Se coace in cuptorul incins timp de 15 min. la 180 C, iar apoi se coboara temperatura la 150 C pentru alte 45 min. Se lasa se se raceasca si se serveste. Sper sa va placa! Pofta buna!