Spalam caisele, scoatem samburii.

Pregatim 2 l de apa rece cu 2 linguri bicarbonat.

Introducem caisele in apa cu bicarbonat si lasam 20 de minuteLe scoatem,le trecem prin jet de apa rece.

Intr o cratita mare, mai mult intinsa decat inalta punem 500 ml apa si 1kg zahar si dam la foc iuteLasam pe foc 15 min din momentul in care incepe sa fiarba Rasturnam caisele in sirop si lasam 20 min foc iute fara sa mestecam cu lingura deloc, doar invartim din timp in timp cratitaDupa 10 min punem lamaia taiata in rondele fineDupa 20 min dam cratita la cuptor th8(220 ) sau foc iute Cuptorul trebuie incins inainte sa bagam cratita cu dulceataLasam 20min, dar verificam mereu culoarea dulcetii, cand incepe sa se inchida la culoare,stingem si punem in borcane fierbinti,sterilizate bine.

Inchidem borcanele si le dam la cuptor 15 min th5(140 )le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Cum sterilizam borcanele:spalam borcanele in apa fierbinte cu lichid de vase,le clatim bine tot cu apa fierbinte si le punem in cuptor cu gatul in jos timp de 10 min th6(180 )Aceasta e o dulceata de lux, care se gusta cu lingurita,acompaniata de un pahar de apa cu gheata.

Pofta buna!!