Detalii Dovlecei Umpluti cu Urda, Orez, Verdeata in Sos Avgolemono
Dovlecei taiati pe jumatate si scobiti i-am uns cu ulei si i-am prajit in tigaia de teflon sau pe gratar daca vreti. Intr-o tigaie am pus ulei, sare si ceapa tocata, am adaugat orezul si am amestecat, apoi am varsat putina cite putina supa si am lasat sa fiarba pina cind orezul era fiert aproape de tot. Pulpa/miezul de la dovlecei l-am mixat in blender impreuna cu plantele aromatice si le-am rasturnat in tigaia cu orez impreuna cu toate felurile de brinza si albusul dupa ce am stins flacara. Am umplut dovleceii cu aceasta compozitie si le-am pus sa fiarba la aburi. Daca aveti mai multi dovlecei - destui cit sa stea in picioare cu gaura pe unde i-ati umplut in sus ii puteti fierbe in cratita cu supa pina la jumatatea lor, la foc mic si cu capacul pus. Daca aveti ca mine mai putini si cratiti mari, atunci ori ii fierbeti la aburi, ori ii coaceti in tava la cuptor acoperiti, caci daca ii puneti sa fiarba in supa lungiti in cratita, umplutura o sa iasa din dovlecei in sos. Pregatim sosul: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid. Servim dovlecei cu aceast sos... si mai bine nu foarte calzi! Cu resturile de umplutura, daca va ramin puteti face chiftelute de dovlecei.
Dovlecei taiati pe jumatate si scobiti i-am uns cu ulei si i-am prajit in tigaia de teflon sau pe gratar daca vreti. Intr-o tigaie am pus ulei, sare si ceapa tocata, am adaugat orezul si am amestecat, apoi am varsat putina cite putina supa si am lasat sa fiarba pina cind orezul era fiert aproape de tot. Pulpa/miezul de la dovlecei l-am mixat in blender impreuna cu plantele aromatice si le-am rasturnat in tigaia cu orez impreuna cu toate felurile de brinza si albusul dupa ce am stins flacara. Am umplut dovleceii cu aceasta compozitie si le-am pus sa fiarba la aburi. Daca aveti mai multi dovlecei - destui cit sa stea in picioare cu gaura pe unde i-ati umplut in sus ii puteti fierbe in cratita cu supa pina la jumatatea lor, la foc mic si cu capacul pus. Daca aveti ca mine mai putini si cratiti mari, atunci ori ii fierbeti la aburi, ori ii coaceti in tava la cuptor acoperiti, caci daca ii puneti sa fiarba in supa lungiti in cratita, umplutura o sa iasa din dovlecei in sos. Pregatim sosul: intr-o tigaie punem oul cu sucul de lamiie, ulei, sare si supa si incalzim pina cind obtinem un sos nu foarte lichid. Servim dovlecei cu aceast sos... si mai bine nu foarte calzi! Cu resturile de umplutura, daca va ramin puteti face chiftelute de dovlecei.