Fulgii de ovaz se pun intr-un vas si se toarna oeste ei cele 6 linguri de apa fierbinte. Se amesteca usor pentru a inmuia cat mai mult din ovaz. Lasam sa se odihneasca pana cand preparam sosul tip caramel.

Intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul brun, la foc mic, pana cand se dizolva zaharul si se ingroasa putin sosul. Luam de pe foc si adaugam peste fulgii de ovaz; punem apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de scortisoara si fructele uscate. Mentionez ca eu am pus stafide si merisoare, (neavand caise uscate prin casa) si intr-o cantitate mai mare decat in reteta, intrucat imi place sa se si vada prin aluat. Optional puteti sa adaugati si putintica sare, reteta originala nu specifica asa ceva, dar eu am pus. Lasam compozitia sa se raceasca vreo 10 minute, dupa care modelam rondele de aproximativ 4 cm diametru si cam 0.5 cm inaltime. Compozitia va fi putin lipicioasa, dar nu trebuie sa va faceti probleme din cauza asta. Eventual, puteti sa va umeziti mainile in apa din cand in cand. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor ii lasam la racit pe un grilaj, intrucat au tendinta sa fie lipiciosi. Puteti sa ii tapetati cu zahar praf, dar eu i-am preferat simpli.

Pofta buna!P.

S. Reteta originala este luata de pe blogul culinar: divainbucatarie.ro iar eu am adaptat-o nitel la ingredientele pe care le aveam la dispozitie.