Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la fiert cu 2 cani de apa (proportia originala intre orez si apa este de 1:2), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 20-25 de minute sau pina a scazut apa de tot. Evitam sa mestecam in orez (pentru asta e nevoie de o cratita anti aderenta. Daca nu avem, putem utiliza orice cratita, dar si asa evitam sa amestecam. Daca amestecam, amestecam maxim de 2 ori).

Cind este gata fiert orezul un pic al dente, adica un pic tare si cu un aspect sgranat(boabele intregi si separate unul de altu).

Putem pune orezul intr-o strecuratoare si sa il trecem pe sub un jet de apa rece,pentru a elimina amidonul care il face lipicios.

Intre timp codimentam costitele si le punem la fript intr-o tigaie cu 50 ml de ulei si le lasam la fript pina se rumenesc frumos (Pentru cantitati mai mari,costitele pot fi facute la cuptor sau gratar).

Dupa ce am fiert orezul,curatam carnatul de intestine si maruntim bine pasta de carne. Punem la incins, la foc potrivit, restul de ulei ramas. Cind uleiul este bine incins,adaugam carnea din cirnat si cele citeva frunzulite de rosmarin. Lasam sa se friga,mestecind in continuu,pentru circa 5 minute.

Cind carnea este aproape fripta,adaugam orezul si lasam la fript pentru alte 5 minute,timp in care continuam sa mestecam incontinuu.

Se serveste cald,cu 1-2 lingurite de parmezan deasupra.

Merga servit cu 1 pahar de vin rosu sec. Pofta buna!