BlatulSe amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.

Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se mixeaza cu untul si se adauga laptele.

Se unge o forma de tort demontabila cu diametrul de 26 cm cu ulei si se presara cu faina.

Se toarna aluatul pentru blat.

Se da la cuptorul incalzit dinainte la 160 de grade si se coace 30 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

CremaSe pune laptele( minus 3-4 linguri) cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie, 160 g zahar si 60 g unt la fiert la foc mic.

Cand clocoteste se adauga amidonul dizolvat in lapte si se amesteca bine pana crema s-a ingrosat.

Se lasa sa se raceasca putin si se adauga galbenusurile batute bine.

Cand crema s-a racit complet se intinde peste blat si se lasa la frigider 3 ore.

Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe platoul de servire.

Se cojesc portocalele si clementinele si se taie in felii subtiri care se aseaza peste crema.

Se decoreaza cu kumquat.

Se bate frisca cu zaharul si intaritorul de frisca si se imbraca tortul pe partile laterale.

Se presara cu fistic partea laterala a tortului.

Se pune frisca ramasa intr-un cornet si se decoreaza tortul dupa gust si imaginatie.

Pofta Buna!Portocalele piticekumquat sunt originare din Asia de sud, de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia, Pakistan,Japonia si Statele Unite.

Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.

Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.