Se taie in cubulete cartofii, morcovul si pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte si racite. elina se rade mare. Se amesteca totul intr-un castron cu sare si piper negru dupa gust.

Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte si un galbenus crud, sare si zeama de la o lamaie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingura de lemn, impreuna cu uleiul de floarea soarelui. Daca din neatentie am pus prea mult ulei dintr-o data, maioneza astfel preparata nu se taie.

Adaugam in castronul cu salata de mai sus maioneza, pentru ca legumele sa se lege dar si pentru gust.

Pe o farfurie intinsa mai mare sau pe un platou, se pune salata de legume fierte cu piept de curcan fiert, si i se da o forma rotunda ca in cazul de fata.

O invelim cu maioneza pe lateral. Deasupra punem un strat de morcov fiert si pasat,pe care il putem stropi cu putina zeama de lamaie.

Taiem coaja de castravete murat in forma de frunze de lacramioare si decupam suvite de castravete din care dam forma de tulpina de floare.

Dintr-un albus de ou fiert decupam mici discuri si le aranjam ca in fotografia atasata.

Este migalos dar merita.

Inveseleste mult masa festiva.