Detalii Bulgarasi din Spanac cu Smantana si Parmezan
Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte. Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte. Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs. Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins. Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min. Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine. Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet. Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit. Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze. Serviti portionat, cat este cald.
Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte. Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin unt incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte. Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs. Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin unt incins. Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min. Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine. Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet. Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit. Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze. Serviti portionat, cat este cald. Poate constitui si o excelenta garnitura langa carne.