Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.

Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.

Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia, adaugam o cescuta cu lapte.

Asezonam.

Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.

Deasupra sosului presaram cascavalul razuit, apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.

Cand chiftelutele sunt gata, le portionam si le servim alaturi de legume sote.

Cum am gasit mazare verde dulce, in piata, am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.

Pofta mare !!!