Se spala bine carnea in apa rece, ca sa iasa sangele din ea. Intr-o oala cu apa rece punem la fiert carnea si luam spuma din cand in cand.

Curatam legumele si le taiem in bucati mai mari decat atunci cand preparam ciorba.

Punem legumele si o lingurita de sare peste carne si le lasam sa fiarba impreuna.

In acest timp, taieteii se fierb, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce carnea si legumele s-au fiert, strecuram supa de carne si legume. Spalam sau schimbam vasul (oala). In zeama limpede punem bucatele de morcov taiat rondele si taieteii, potrivim de sare si mai fierbem fix 2 minute. Stingem focul, presaram patrunjel verde proaspat, tocat si acoperim cu un capac. Se serveste fierbinte cu crutoane din paine alba frumos rumenite.

Din legumele si carnea ramasa fac o salata cu maioneza sau folosesc ca baza pentru alt fel de mancare