Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa.

Le indepartam coditele si le scoatem samburii.

Cantitatea de la ingrediente decare v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa) punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul. Le lasam asa cam 1 ora pentru a-si lasa sucul, timp in care mai invartim din cand in cand in oala, usor fara a zdrobi visinele. Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des, pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala, apoi din cand in cand. O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin. Eu am inchis dulceata cand am considerat ca e suficient de grosuta. Am luat putin pe o farfurie, am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita, adica e lipicioasa, am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam in momentul in care punem dulceata pe foc cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Punem dulceata fierbinte in borcane, imediat ce inchidem ochiul aragazul. Deasupra punem fie putin conservant, fie pisam niste aspirine si punem cate un praf. Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.