Detalii Lasagna din Clatite de Malai, Mazare si Gorgonzola
Se pregatesc clatitele dupa reteta scris ade Leila. In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac clatitele. La soacra in Bistrita se coc pe o plita care e unsa cu o bucata de slanina. Eu le coc in tigaia de teflon pe care o ung cu slanina. Se poate umple cu urda dulce, cu zahar, cu ce iti doreste inimioara ta. Comentarii: - am pus cantitatile pe jumatate, si pt ca nu puteam sa impart 3 oua la 2 am batut 2 oua si am scos cam 1 lingura din omleta asta separat in castronel pt a fi folosita mai tirziu .... - Ce cred eu e ca dupa ce facem prima pasta inainte sa adaugam si restul de lapte e bine sa lasam putin sa se umfle malaiul daca e gros ca al meu, daca e macinat fin se merge inainte fara pauza. - Nu am pus zahar caci aveam alte ginduri cu clatitele astea .... - Tb sa ungi tigaia cu ulei des ca sa nu risti vreo lipeala Sosul beshamel se amesteca cu mazarea. Se fac strauri in tava: - putin sos - apoi in straturi clatitele, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat - ultimul strat de sos Se coc la cuptor 20 minute apoi se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servite / taiate.
Se pregatesc clatitele dupa reteta scris ade Leila. In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 2 linguri zahar, 4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac clatitele. La soacra in Bistrita se coc pe o plita care e unsa cu o bucata de slanina. Eu le coc in tigaia de teflon pe care o ung cu slanina. Se poate umple cu urda dulce, cu zahar, cu ce iti doreste inimioara ta. Comentarii: - am pus cantitatile pe jumatate, si pt ca nu puteam sa impart 3 oua la 2 am batut 2 oua si am scos cam 1 lingura din omleta asta separat in castronel pt a fi folosita mai tirziu .... - Ce cred eu e ca dupa ce facem prima pasta inainte sa adaugam si restul de lapte e bine sa lasam putin sa se umfle malaiul daca e gros ca al meu, daca e macinat fin se merge inainte fara pauza. - Nu am pus zahar caci aveam alte ginduri cu clatitele astea .... - Tb sa ungi tigaia cu ulei des ca sa nu risti vreo lipeala Sosul beshamel se amesteca cu mazarea. Se fac strauri in tava: - putin sos - apoi in straturi clatitele, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat - ultimul strat de sos Se coc la cuptor 20 minute apoi se lasa la racit 10 minute inainte de a fi servite / taiate.