Detalii Lasagna cu Cartofi si Sos cu Busuioc
Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ... Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid. Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa. Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume: Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite. In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt... Umplutura: cartofi fierti (3 mari) o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok putina mozzarella taiata cubulete... Se aseaza in tava: - un fir de ulei - un polonic de velutata - foi de lasagna - cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella - velutata - foi - cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella... Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze... Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.
Fara cantitati ca nu e cazul.. asta se face din ochi ... Eu la tava mare am facut foile, apoi le-am intins pina la ultimul numar (7 la mine) deci subtiri ca firul de par. Fiind asa subtiri, nu le-am mai oparit si am facut insa beshamel-ul mai lichid. Nu l-am fiert sa se lege bine, ci doar ca o smintina mai groasa. Beshamel / de fapt veluata, caci nu e cu lapte, ci cu supa de legume: Untul se topeste in cratita, se da la o parte si se adauga faina, se amesteca sa se incorporeze bine si se toarna supa. Se pune iar pe foc si se amesteca cu telul bine. Cind incepe sa clocoteasca se stinge focul. Eu o vroiam mai lichida ca sa inmoaie foile neoparite. In velutata am pus frunze de busuioc (vreo 10 rupte de pe planta), deci multe, taiate marunt... Umplutura: cartofi fierti (3 mari) o mina de bieta (frunze de sfecla) - se pot inlocui cu spanac sau nu se pune nimic, e oricum ok putina mozzarella taiata cubulete... Se aseaza in tava: - un fir de ulei - un polonic de velutata - foi de lasagna - cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella - velutata - foi - cartofi fierti taiati marunt + frunze sfecla tocata + mozzarella si tot asa ... pina se termina... se sfirseste cu foi peste care se pune velutata si mozzarella... Se da la cuptor 20-30 min la inceput acoperita tava cu folie si ultimele 10-15 min descoperita sa se gratineze... Se mai lasa 10-15 min sa se raceasca inainte de a o taia.