Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se bat albusurile cu 3/4 pahar de zahar pana devine o spuma tare si lasam deoparte.

In alt bol se bat galbenusurile bine cu restul de zahar pana devin o spuma mai deschisa la culoare adaugam uleiul si continuam sa batem .

Amestecam faina cu praful de copt si budinca si adaugam treptat la compozitia de galbenuse intercalat cu sucul de portocale se adauga si spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus ca spuma sa nu se sparga.

Se pregatec 3 tavi de chec se ung cu putin ulei - eu folosesc tavi din aluminiu care se folosesc o singura data - daca aveti tavi obisnuite trebuie numai doua ptr ca tavile sunt mai mari - se ung cu putin ulei si se tapeteaza cu pergament,se toarna un sfert din compozitie iar deasupra se presara cele 2 linguri de scortisoara amestecate cu zahar, se presara pe toata suprafata checului se toarna restul compozitiei - pana la 3/4 din adancimea tavii si se coc 40 de minute pana se rumenesc usor. Un chec minunat cu gust de vanilie si scortisoara usor si pufos.