Preparare: Blat: 1. Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala. 2. Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa. 3. Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Se lasa la racit. 4. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Astfel se taie mai usor (mai ales blaturile de post). 5. a doua zi se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop din: apa zahar si esenta de rom. Crema: 1. Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min. Apoi se strecoara. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sad ea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale. 2. Gelatina se pune la inmuiat in 50ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic (nu se fierbe!). Se amesteca foarte, foarte bine in budinca racorita. 3. Cand budinca s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20min, amestecandu-se la 5 min. Asamblare: se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, apoi se toarna jumatate din crema, blat, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza dupa preferinte (aici cu felii de portocala). Pofta buna!Preparare: Blat: 1. Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala. 2. Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa. 3. Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Se lasa la racit. 4. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Astfel se taie mai usor (mai ales blaturile de post). 5. a doua zi se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop din: apa zahar si esenta de rom. Crema: 1. Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min. Apoi se strecoara. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sad ea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale. 2. Gelatina se pune la inmuiat in 50ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic (nu se fierbe!). Se amesteca foarte, foarte bine in budinca racorita. 3. Cand budinca s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20min, amestecandu-se la 5 min. Asamblare: se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, apoi se toarna jumatate din crema, blat, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza dupa preferinte (aici cu felii de portocala). Pofta buna! Pentru blat folositi reteta de negresa pe care obisnuiti sa o faceti de obicei, la care sepot adauga cu siguranta aromele din aceasta retea. De dulce: blat de pandispan cu ciocolata in compozitie, cu rom si nu esneta in sirop, 1 plic de budinca facut cu lapte iar celalat plic cu suc proaspat.