-se prepara un aluat moale nelipicios din toate componentele din reteta(aluat)-se lasa la odihnit 20 min-se prepara umplutura din toate componentele (umpluturii)-se freaca dovleacul cu zaharul pana se lasa toata zeama-se scurge bine de zeama si se pastreaza pentru sirop-dupa ce aluatul s-a odihnit 20 de min se imparte in 10 parti egale-se intind 10 foi,una cate una,si pe fiecare foaie se unge cu putin ulei si se pune pe jumatatea foii din umplutura obtinuta mai sus( 2-3 linguri pe fiecare foaie)-se ruleaza foaia si se aseaza in tava unsa cu ulei in forma de melc una cate una foile pana se termina foile si umplutura-se unge suprafata cu putin ulei si se coace la cuptor care e deja cald la o temperatura de 200 grade C-intre timp se prepara siropul-zeama rezultata din frecarea dovleacului cu zaharul se pune intr-o craticioara mica si se fierbe pana se leaga siropul(se poate observa la suprafata bule mari de aer,atunci e gata de folosit)-se trage de pe foc,se lasa la racit-cand placinta este coapta se scoate din cuptor si se unge pe suprafata cu untul din reteta-si imediat cu un polonic stropim toata placinta cu siropul care s- racit-placinta trebuie sa fie fierbinte si siropul rece-dupa ce s-a racit si placinta se presara suprafata cu zahar praf-se serveste dupa ce s-a racit