* se taie cartofii felii subtiri cit lama de la cutit (asta e secretul, ori ii taiati cu un cutit ori daca aveti razatoare smechera o puteti folosi ca sa taiati feliile egale ca si grosime pe cit posibil) * se incalzeste putin ulei (atit cit sa se formeze un strat de 1-2 mm pe fundul tigaii) * se pun cartofii spalati si uscati * se rumenesc citeva minute * apoi se adauga sarea (fina) si se mai lasa cu capacul pus la inabusit ca sa transpire putin, sa iasa apa din cartofi * se adauga ardeiul gras taiat marunt (nu ff mult ardei ca sa nu acopere la sfarsit gustul cartofilor) se vede din poza cit de putin ardei gras am folosit si cred ca ar fi fost mai frumos sa fi pus ardei de diverse culori... * se inabusa totul la foc fff mic in tigaia cu capacul pus, din cind in cind se mai amesteca cu o paleta cu grija sa nu se rupa prea tare cartofii * cam pe la jumatate (o sa vedeti cind incep sa se inmoaie cartofii) se adauga si plantele aromatice... * cind sunt gata cei care erau mai mici sau care s-au rupt vor forma un sosuletz bun si usor grosut pt ceilalti cartofi... Daca vreti puneti piper acum la sfarsit, in farfurie, peste cartofii calzi... sau putina boia, depinde de gusturi. ... eu am pus rozmarin proaspat si tocat asa cum a spus Nico ca a facut la cartofii ei copti la tigaie ....* se taie cartofii felii subtiri cit lama de la cutit (asta e secretul, ori ii taiati cu un cutit ori daca aveti razatoare smechera o puteti folosi ca sa taiati feliile egale ca si grosime pe cit posibil) * se incalzeste putin ulei (atit cit sa se formeze un strat de 1-2 mm pe fundul tigaii) * se pun cartofii spalati si uscati * se rumenesc citeva minute * apoi se adauga sarea (fina) si se mai lasa cu capacul pus la inabusit ca sa transpire putin, sa iasa apa din cartofi * se adauga ardeiul gras taiat marunt (nu ff mult ardei ca sa nu acopere la sfarsit gustul cartofilor) se vede din poza cit de putin ardei gras am folosit si cred ca ar fi fost mai frumos sa fi pus ardei de diverse culori... * se inabusa totul la foc fff mic in tigaia cu capacul pus, din cind in cind se mai amesteca cu o paleta cu grija sa nu se rupa prea tare cartofii * cam pe la jumatate (o sa vedeti cind incep sa se inmoaie cartofii) se adauga si plantele aromatice... * cind sunt gata cei care erau mai mici sau care s-au rupt vor forma un sosuletz bun si usor grosut pt ceilalti cartofi... Daca vreti puneti piper acum la sfarsit, in farfurie, peste cartofii calzi... sau putina boia, depinde de gusturi. ... eu am pus rozmarin proaspat si tocat asa cum a spus Nico ca a facut la cartofii ei copti la tigaie .... Se pot folosi ca garnitura sau ca fel principal (de post sau vegetarian). Se fac rapid si dupa parerea mea ies exact ca si cei pe care ii facea bunica mea cine eu eram mica si mergeam la gradinita (ea ii facea fara ardei gras evident si nu pe aragaz, ci pe godin). Desi nu e obligatoriu ardeiul, le da insa un gust mai fresh si o raza de culoare caci altfel ar fi cam prea monotoni in farfurie . Merge cu siguranta ff bine si cu ciuperci in loc de ardei gras...