Rupem ciocolata in bucati, o punem intr-o oala, aruncam untul peste ea. Le topim la foc mic, amestecand continuu. Separam 8 dintre oua. In bolul cu galbenusuri adaugam inca 2 oua (intregi de data asta!) si 150 g de zahar. Adaugam putina esenta de portocala si niste coaja rasa. Turnam ciocolata topita (racita, intre timp) si amestecam bine de tot.

Batem cele 8 albusuri pana raman bat (stiti vechea poveste: intoarceti bolul invers. Daca nu cad, sunt bine batute). Adaugam treptat 100g de zahar si mixam, dar nu prea mult pentru ca nu vrem ca albusurile sa se inmoaie. Cand zaharul s-a incorporat, turnam compozitia de ciocolata si amestecam cat se poate de lent cu o lingura de lemn.

Acoperim tava cu hartie de copt. Turnam compozitia in ea si o dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Dupa ce trec cele 30 de minute, se stinge cuptorul si se mai lasa prajitura inauntru cam 15 minute.

Cand o veti scoate, veti vedea ca se va lasa brusc. Nu va speriati, e o chestie normala. Nu arata extraordinar, dar problema se poate remedia. Noi am scos-o din forma, am pudrat-o putin cu zahar si am asezat langa ea rodie. Un deliiiiiciu! Spor la savurat!P.

S. Da, prajitura nu contine faina! Deloc.

Mai multe retete, pe https://saltnsasha.wordpress.com.