Carnea se fierbe 2-3 ore la foc normal sau cca 40 min cca la oala sub presiune impreuna cu ceapa, morcovul. Cind e fiarta carnea se scoate din oala, se rupe cu miinile fishii fishii... Se prepara sosul din ceapa tocata si inabusita in ulei cu putin otet, apoi se adauga ceasca din supa de carne, usturoi, ardeii copti curatati si taiati fisii, carnea si sosul de rosii. Se mai lasa sa fiarba. Se adauga foi de dafin, oregano, sare, piper.

Carnea se fierbe 2-3 ore la foc normal sau cca 40 min cca la oala sub presiune impreuna cu ceapa, morcovul. Cind e fiarta carnea se scoate din oala, se rupe cu miinile fishii fishii... Se prepara sosul din ceapa tocata si inabusita in ulei cu putin otet, apoi se adauga ceasca din supa de carne, usturoi, ardeii copti curatati si taiati fisii, carnea si sosul de rosii. Se mai lasa sa fiarba. Se adauga foi de dafin, oregano, sare, piper.

Reteta am gasit-o in mai multe variante ca fiind reteta tipica din Santo Domingo, Puerto Rico, Gran Canaria chiar si varianta spaniola. Diferentele erau mici, doar de design in farfurie sau de cum era taiata carnea (rupta de fapt). Reteta cubaneza insa continea si vin si din cite am citit (in mai multe forumuri, bloguri) e obligatoriu cu vin aici... Eu am ales dintre multele retete pe cea mai simplificata. In plus, am scos ceapa si usturoiul, dar am pus praz.