Pentru micul dejun, sunt apreciate de toata familia. Aroma si savoare, nu se poate sa nu va tenteze sa incercati. Iar pentru ca nu se consuma toate odata, in zilele urmatoare se pot incalzi usor, in cuptorul cu microunde/baie de abur.

Preparare:Aluatul: eu am o varsta respectabila si ma mai protejez, asa ca folosesc cu succes masina de paine pentru framantat si apoi il las acolo, dar scot masina din priza pana isi dubleaza volumul . Daca nu aveti masina, nu este nicio problema, se lucreaza manual, numai ca atunci faceti mai intai maiaua cu drojdia, o parte din laptele caldut, o lingurita cu zahar si apoi purcedeti la incorporat ingredientele si framantati circa 30 minute.

Pentru masina de paine: ouale intrgi se freaca cu zaharul si sarea. Le pun in cuva, adaug laptele caldut, apoi aromele, untul, faina cernuta si deasupra putin sfaramata drojdia. Trec pe programul 8 unde il framanta de doua ori, dupa care il las acolo (dar masina o scot din priza) pana isi dubleaza volumul. Rastorn aluatul pe planseta data bine cu ulei de calitate (chiar de vi se pare aluatul prea moale, nu adaugati faina ) si-l impart in 12 parti cam egale (taiati cu cutitul). Cu mainile bine unse intndeti usor cu palmele un dreptunghi, puneti la capat gem (sa fie gemul mai bine legat ), rulati si lasati o particica pe care o taiati cam in 3-4 franjuri si definitivati rulatul. Se asaza pe hartie de copt, se mai lasa la crescut 20 minute, dupa care se ung generos cu ou si se dau la cuptorul preincalzit, 25-30 minute foc mic pana se rumenesc. Eu pun amandoua tavile odata, una sus si cealalta imediat si am mare grija sa nu se arda de vatra.