Detalii Cornuri cu susan
Ingrediente:
550 g faina,
150 g zahar,
3 oua (doua intregi si un galbenus ),
sare,
jumatate de lingurita,
200 ml lapte batut,
200 g unt (la aluatul de cozonac eu folosesc trei grasimi : 1 lingura cu untura,
o lingura cu ulei,
20 g unt ),
25 g drojdie,
coaja de lamaie si portocala,
esenta de vanilie,
zeama de la o jumatate de lamaie,
gem de caise,
un alt ou pentru uns,
20 g seminte de susan
Eu fac aluatul la masina, dar daca lucrati cu mana, procedati ca si la aluatul de cozonac.
Ouale se amesteca cu zaharul, sarea, laptele, aromele, grasimea, zeama de lamaie, dupa care adaug faina si deasupra drojdia. Setez masina pe programul 8, iar dupa ce s-a terminat de framantat, las aluatul in masina sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se rastoarna aluatul pe planseta unsa cu ulei, se taie in 10 parti, apoi fiecare parte se intinde un dreptunghi, se pune gemul, se ruleaza, iar la capat se trage putin de aluat sa se formeze un colt, care se ruleaza, se da forma de corn. Se asaza pe hartia de copt si se lasa la crescut 25-30 minute. Se unge din belsug cu ou, apoi se presara seminte de susan, se pune tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-40 minute, pana ce se rumenesc.