Puneti orezul in laptele sarat ce clocoteste, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce este facut. Fierbinte, impartiti-l in doua si inglobati, intr-o parte ciocolata alba, rasa, iar in cealalta, ciocolata caramel, rasa. Omogenizati bine pana ce ciocolata este topita complet. Lasati sa se racoreasca, apoi, inglobati in orezul alb stafidele si in cel colorat nuca (optional). Turnati compozitia cu ciocolata alba, intr-o tava, unsa cu unt, nivelati si dati 10 min la rece, apoi cea cu ciocolata caramel, nivelati si dati din nou la rece pentru alte 10 min. Intre timp pregatiti crema mixand foarte bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, iar la sfarsit inglobati stafidele (optional). Turnati in tava peste ultimul strat de orez si nivelati. Bateti spuma tare albusurile cu zaharul, turnati peste crema si formati creste cu dosul unei linguri. Dati la cuptorul incins, pentru 20- 30 min, la 160 grade sau pana ce bezeaua se intareste si se rumeneste putin. Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra ciocolata rasa. Serviti portionata, calda. Daca doriti sa o serviti rece, dupa ornare, introduceti tava in cuptorul cald, sa se topesca ciocolata presarata peste bezea.

Puneti orezul in laptele sarat ce clocoteste, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce este facut. Fierbinte, impartiti-l in doua si inglobati, intr-o parte ciocolata alba, rasa, iar in cealalta, ciocolata caramel, rasa. Omogenizati bine pana ce ciocolata este topita complet. Lasati sa se racoreasca, apoi, inglobati in orezul alb stafidele si in cel colorat nuca (optional). Turnati compozitia cu ciocolata alba, intr-o tava, unsa cu unt, nivelati si dati 10 min la rece, apoi cea cu ciocolata caramel, nivelati si dati din nou la rece pentru alte 10 min. Intre timp pregatiti crema mixand foarte bine branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, iar la sfarsit inglobati stafidele (optional). Turnati in tava peste ultimul strat de orez si nivelati. Bateti spuma tare albusurile cu zaharul, turnati peste crema si formati creste cu dosul unei linguri. Dati la cuptorul incins, pentru 20- 30 min, la 160 grade sau pana ce bezeaua se intareste si se rumeneste putin. Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra ciocolata rasa. Serviti portionata, calda. Daca doriti sa o serviti rece, dupa ornare, introduceti tava in cuptorul cald, sa se topesca ciocolata presarata peste bezea.